(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Smažená jablíčka
Potřebné ingredience
1 vejce, 1 lžíce cukru, 60 ml mléka, špetka soli, 1 lžička oleje, 120 g hladké mouky, 1/2 lžičky prášku do pečiva, 3-4 nakyslá jablka, citrón, olej na smažení, moučkový cukr na posypání
Postup přípravy
Vejce s cukrem ušleháme do pěny, vmícháme mléko, sůl, olej a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Necháme chvíli odležet. Mezitím oloupeme jablka, vykrojíme jadřinec a nakrájíme na 0,5 - 1 cm silné plátky a pokapeme citrónovou šťávou. Čím slabší budou plátky, tím bude jablíčko měkkčí a propečenější.
Kroužky jablek namočíme v těstíčku a smažíme na pánvi na rozpáleném oleji. Přebytečný tuk vysajeme ubrouskem. Hotová jablka posypeme moučkovým cukrem. Podáváme ještě teplé. Můžeme přidat zmrzlinu, kterou posypeme skořicí.
Je to moc dobrý dezert nejen pro děti.
Kroužky jablek namočíme v těstíčku a smažíme na pánvi na rozpáleném oleji. Přebytečný tuk vysajeme ubrouskem. Hotová jablka posypeme moučkovým cukrem. Podáváme ještě teplé. Můžeme přidat zmrzlinu, kterou posypeme skořicí.
Je to moc dobrý dezert nejen pro děti.
To je porce ze 4 jablíček ... ale samozřejmě záleží na jejich velikosti. Dělala jsem asi centimetrové kroužky, ale je lepší dělat slabší - budou propečenější.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Přívětice
(upraveno)
11. 10. 2007, 7:53
Je to vynikající, naši mají rádi skořici, tak jsem posypala skořicovým cukrem a bylo ještě větší nadšení. Díky za nápad